fbpx

Тагови

Таг: трошоци

sopstvenik sum na tri stanovi vo istata zgrada featured
Сопственик сум на три станови во истата зграда. Дали трошоците за куќен совет се плаќаат по сопственик или по број на станови?

Одговараат од Регулаторната комисија за...

images prasaj Dali treba da se plaka cel iznos za odrzuvanje na zgrada ako nikoj ne zivee vo stanot intro
Дали треба да се плаќа цел износ за одржување на зграда ако никој не живее во станот?

Одговара Јасмина Петреска од Регулаторната комисија за...

images prasaj Dali trosocite za garazna vrata gi pokrivaat site stanari ili samo sopstvenicite na garazni mesta intro
Дали трошоците за гаражна врата ги покриваат сите станари или само сопствениците на гаражни места?

Одговара Зоран Маџовски од Регулаторната комисија за...

images prasaj Kakov e statusot na deloven objekt vo ramkite na stanbena zgrada vo odnos na plakanje trosoci intro
Каков е статусот на деловен објект во рамките на станбена зграда во однос на плаќање трошоци?

Одговара Јасмина Петреска од Регулаторна комисија за...

images prasaj Dali za premestuvanje na strujomer po baranje na EVN korisnikot gi snosi trosocite za premestuvanje
Дали за преместување на струјомер по барање на ЕВН корисникот ги сноси трошоците за преместување?

Одговара Атанас Ковачевски од ЕВН...

images prasaj Dali trosocite za popravkata na olukot na zgradata treba da gi pokrie celiot vlez ili samo nie bidejki nasiot stan se poplavi
Дали трошоците за поправката на олукот на зградата треба да ги покрие целиот влез или само ние бидејќи нашиот стан се поплави?

Пред 2 недели се поплавивме, верувам проблемот е во неисчистен олук. Дали поправката на...

Како да ги добијам трошоците на општината (зошто, колку, каде и од кого е потрошено), а не само финансиски извештај со шифри?

Одговара Неда Малеска од Центарот за управување со...

Зошто најсиромашните граѓани ги трошат парите на неегзистенцијални трошоци?

Зошто најсиромашните граѓани во Македонија ги трошат своите тешко заработени пари неодговорно на...