fbpx

Тагови

Таг: управител

sto da napravam ako kukniot sovet ne prezema nisto za da se popravi krovot intro
Што да направам ако куќниот совет не презема ништо за да се поправи кровот?

 Покривот на зградата со години е оштетен и тече...

dali vo zgrada vo koja stanarite uste nemaat imotni listovi moze da se donese odluka na kuken sovet za izbor na upravitel intro
Дали во зграда во која станарите уште немаат имотни листови може да се донесе одлука на куќен совет за избор на управител?

 Одговора Сеад Личина од Регулаторната комисија за...

ziveam vo zgrada so sest vlezovi po osum stanovi site vlezovi funkcioniraat osven mojot ne postoi ni upravitel ni zaednica na stanari sto treba da napravime intro
Живеам во зграда со шест влезови по осум станови. Сите влезови функционираат освен мојот. Не постои ни управител, ни заедница на станари. Што треба да направиме?

 Одговора Сеад Личина од Регулаторната комисија за...

sopstvenik sum na tri stanovi vo istata zgrada featured
Сопственик сум на три станови во истата зграда. Дали трошоците за куќен совет се плаќаат по сопственик или по број на станови?

Одговараат од Регулаторната комисија за...

kade mozham da podnesam zhalba protiv upravitel na kukje sovet feat
Каде да може да поднесам жалба против управител на куќен совет?

Цело време добиваме различни пресметки за одржување. Eдна пресметка е за 52 стана, друга за 50, трета за 51 стана...

images prasaj kade da se obratam za problematicno odnesuvanje na upravitel na zgradata intro
Каде да се обратам за проблематично однесување на управител на зградата?

Го сменивме, но сè уште не ги враќа средствата, дури и новиот управител ништо не може да...

images prasaj Dali upravitel koj e osnovac na firma vo koja nema vraboteni moze da ostvari pravo na tehnoloski visok intro
Дали управител кој е основач на фирма во која нема вработени може да оствари право на технолошки вишок?

Одговара Бојана Стевческа од Агенцијата за вработување на Република Северна...

images doznaj Kako do licenca za upravitel na stanben objekt intro
Како до лиценца за управител на станбен објект?

Кој може да добие лиценца за управител на станбен објект? Колку трае лиценцата? Каква е постапката за...

images prasaj Dali firmata moze da bide bez vraboteni i bez upravitel intro
Дали фирмата може да биде без вработени и без управител?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...