fbpx

Тагови

Таг: влада

osmislenite objavi i soopstenija od instituciite se kvazi transparentnost featured
Осмислените објави и соопштенија од институциите се квази транспарентност

Комуникацијата или односите со јавноста се заменуваат со мешавини од комерцијалниот...

Обвинителството повикува сведоци
По сторијата на Само прашај: Обвинителството повикува сведоци за случајот со спортските ваучери

Во Основното јавно обвинителство веќе осум месеци трае предистрагата за злоупотреба на ваучер-системот за...

finansiskata policija istrazuva zloupotrebi na sportskite vauceri featured
Финансиската полиција истражува злоупотреби на спортските ваучери

Воведувањето ваучери за финасирање на спортот во земјава требаше да биде систем кој ќе ја заштити државата...

izmenite na krivicniot zakonik go vklucija alarmot vo brisel featured
Измените на Кривичниот законик го вклучија алармот во Брисел

Со измени на Кривичниот законик, со европско знаменце кое би требало да означува усогласување со ЕУ, се...

Фотографија со знамиња на Европската Унија и знаме на Македонија пред Владата на РСМ
Секој закон што носи европско знаменце не значи дека е и со европска содржина

Кога пред два месеци Владата предложи измени на Законот за игри на среќа, кои би се донеле со европско знаме,...

fotovoltaici cekor napred tri nazad featured 1
Фотоволтаици – чекор напред, три назад

Од Владата уште кон крајот на август кажаа дека домаќинствата и помалите фирми ќе можат веднаш да...

images prasaj Dali ima pravo gazdata da mi ja namali platata i pokraj toa sto dobi subvencii od Vladata poradi situacijata
Дали има право газдата да ми ја намали платата и покрај тоа што доби субвенции од Владата поради ситуацијата?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

Каква стратегија треба да има владата за домашните инвеститори?

Каква стратегија треба да има владата за домашните инвеститори?Одговара Весна...

Дали владата има стратегија како да се намали јавниот долг?

Дали владата има стратегија како да се намали јавниот долг?Одговара Весна...