fbpx

Тагови

Таг: жени

Против родово-базираното насилство: Kампања што треба да трае цела година
Против родово-базираното насилство: Kампања што треба да трае цела година

Министерот за здравство Фатмир Меџити не ги сака, Владата не ги дава, речиси двеста функционери -...

Зошто има повеќе мажи на раководни позиции отколку жени?

Одговара Валентина Дисоска од Здружението на бизнис...

Зошто постои голема разлика во активностите на пазарот на трудот помеѓу мажите и жените?

Одговара Валентина Дисоска од Здружението на бизнис...

Зошто токму жените се најчести жртви на семејно насилство и сексуално вознемирување?

...