fbpx

Тагови

Таг: згрижувачки семејства

sto znaci rodninsko zgrizuvanje na deca featured
Што значи роднинско згрижување на деца?

Исто така, системот препознава и еден друг облик на згрижувачко семејство, односно роднинско згрижување...

kolku iznesuva nadomestokot za zgrizuvanje deca so poprecenost featured
Колку изнесува надоместокот за згрижување деца со попреченост?

Кога имаме деца коишто се со попреченост или деца коишто имаат потреба од специјализирано...

kolku iznesuva nadomestokot za zgrizuvanje deca so tipicen razvoj featured
Колку изнесува надоместокот за згрижување деца со типичен развој?

Згрижувачката функција ја обавува згрижувачот во својот дом и обезбедува основна грижа за децата којшто се...

dali zgrizuvac moze da bide lice vo negoviot dom featured
Дали згрижувач може да биде лице во неговиот дом?

Во суштина згрижувањето претставува семејно базирана грижа и згрижувачот згрижувачката функција ја...

dali postapkata za zgrizuvac e ista za deca so tipicen i netipicen razvoj featured
Дали постапката за згрижувач е иста за деца со типичен и нетипичен развој?

Згрижувачите кои се подготвени во својот дом згрижуваат деца со одредена...

kako moze da se stane zgrizuvac featured
Како може да се стане згрижувач?

Процесот на станување згрижувач е проследен покрај со задоволувањето на овие законски...