fbpx

Нема бонус за најдобро оценетите државни службеници

Нема бонус за најдобро оценетите државни службеници

Според ресорниот министер Дамјан Манчевски од 2015-та, откога е донесен законот, никогаш не се ни исплаќал ваков бонус оти сите три години биле изборни. Со законските промени иницирани од Министерството за информатичко општество и администрација, државните службеници и натаму ќе се тестирањаат.

Нема бонус за најдобро оценетите државни службеници
Watch the video

Според ресорниот министер Дамјан Манчевски од 2015-та, откога е донесен законот, никогаш не се ни исплаќал ваков бонус оти сите три години биле изборни. Со законските промени иницирани од Министерството за информатичко општество и администрација, државните службеници и натаму ќе се тестирањаат.