fbpx

Извршители: Дали лице кое плаќа алиментација може да биде блокирано од извршител? 

Во новиот видео серијал „Извршители“ #СамоПрашај и Марко продолжија и под дрво и под камен да бараат одговори на прашањата кои ги мачат граѓаните. Во првото видео од серијалот бевме во Министерството за правда по одговори на прашањата „Дали лице кое плаќа алиментација може да биде блокирано од извршител?“ и „Каде да се обратам да ме деблокира извршителот за да можам да си ја земам социјалната пензија?“.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.