Тагови

Таг: извршител

Дали може извршител на лице со минимална пензија долгот од 7 000 денари од 2010 година да го направи 20 000 денари? Дали е ова застарено дело?

Одговара Зоран Василески од Хелсиншкиот комитет за човекови...

Извршители: Дали може извршител да ми блокира сметки за долг на фирма која повеќе не е моја?

Не за џабе рекле дека во младите е силата. Затоа Само прашај и Марко се упатија до Македонското здружение на...

Извршители: Дали ако немам ништо на мое име дома извршител може да извршува?

Нашата публика ја интересираше дали доколку едно лице нема прилив на средства и имот на свое име, предметите...

Извршители: Дали може фирма што е под стечај да побарува долг преку извршител?

Во нашето народно-стопанско творештво, постои уште една Баба Рога - стечајниот управник. Нашата публика ја...

Која постапка може да се поведе против извршител кој не ја почитува законската задршка на минимална плата или пензија?

Одговара Игор Стојчевски од Македонското здружение на млади правници...

Извршители: Дали лице кое плаќа алиментација може да биде блокирано од извршител? 

Во новиот видео серијал „Извршители“ #СамоПрашај и Марко продолжија и под дрво и под камен да бараат...

Дали може извршител да ми блокира сметки за долг на фирма која повеќе не е моја?

Имам писмени изјави дека новиот сопственик ги презема долговите од фирмата. ...

Како се блокираат сметки од извршител кога законски смее да се одбие само 1/3 од примањата?

Не ми се јасно како се блокираат сметки од извршител кога законски смее да се одбие само 1/3 од...

Извршител сакаше погрешно да ми наплати паушал за стара казна и откако докажав со материјални докази дека не се во право, повторно имав материјални трошоци за таа постапка. Дали има можност и како сега судот да ми ги врати тие пари?

Одговара Јована Јовановска од Хелсиншки комитет за човекови...