Тагови

Таг: блокирана сметка

Што да правам во случај кога сметката ми е блокирана и не можам да исплатам плати и данок?

Сметката на фирмата ми е блокирана од ВИП. Не ми се поминати платите, а сега имам и данок за плаќање. Што да...

Каде да се обратам за блокирана сметка за неплатени сметки за вода за стан што веќе не мој?

Ми пристигнаа сметки за вода за станот кој ми е продаден. Тие ми бараат пари и ми ја блокирале сметката. За...

Дали фирмите што даваат брзи кредити односно т.н. продавници за пари можат да блокираат сметка?

Одговара Наташа Петковска од Хелсиншкиот комитет за човекови...

Сметката ми е блокирана не можам да си ја земам пензијата. Немам средства за правна помош, како може да ми помогне државата?

Одговара Александар Видиновски од Министерството за...

Извршители: Дали лице кое плаќа алиментација може да биде блокирано од извршител? 

Во новиот видео серијал „Извршители“ #СамоПрашај и Марко продолжија и под дрво и под камен да бараат...

Дали лице кое плаќа алиментација може да биде блокирано од извршител?

Одговара Владимир Делов од Министерството за...

Дали може извршител да ми блокира сметки за долг на фирма која повеќе не е моја?

Имам писмени изјави дека новиот сопственик ги презема долговите од фирмата. ...