fbpx

Социјала

images intro Dali na rabotnikot mu sleduva otpremnina koga odi vo penzija ako firma e vo stecaj

Дали на работникот му следува отпремнина кога оди во пензија ако фирма е во стечај?

...

images intro Kako se presmetuva visinata na penzija ako del od stazot e ostvaren vo Jugoslavija

Како се пресметува висината на пензија ако дел од стажот е остварен во Југославија?

...

images intro Kade mozam da doznaam za koj rabotni mesta e utvrden beneficiran staz

Каде можам да дознаам за кои работни места е утврден бенефициран стаж?

...

images intro Koga ke zavrsi proektot na Makedonski sumi za vrabotuvanje lica so invaliditet i koga tie ke zapocnat so rabota

Кога ќе заврши проектот на Македонски шуми за вработување лица со инвалидитет и кога тие ќе започнат со работа?

...

images intro Dali na primatelite na invalidska penzija im sleduva i dopolnitelna nega

Дали на примателите на инвалидска пензија им следува и дополнителна нега?

...

Дали невработените кои земаат социјална помош, детски додаток или друг вид помош треба да пријавуваат данок?

...

images prasaj 121

Дали пензионерите кои земаат нега од друго лице и други видови помош треба да пријавуваат данок?

...

Тагови