fbpx

Тагови

Таг: државна администрација

dali mora da imam megunarodno priznat sertifikat za poznavanje stranski jazik za da konkuriram za rabota vo drzavna institucija featued
Дали мора да имам меѓународно признат сертификат за познавање странски јазик за да конкурирам за работа во државна институција?

Согласно член 24, став 2, алинеја г), согласно член 25, став 2, алинеја г), согласно член 26, став 2, алинеја г), како и...

kolku vreme vazi polozeniot ispit za javen sluzbenik featured
Колку време важи положениот испит за јавен службеник?

Согласно член 41, став 6 од Законот за административни службеници, резултатот односно бројот на бодови од...

dali mozam da se prijavam istovremeno na dva razlicni oglasi vo dve drzavni institucii featured
Дали можам да се пријавам истовремено на два различни огласи во две државни институции?

Согласно член 30 од Законот за административни службеници, постапката за вработување е транспарентна, фер и...

kade mozat da se pozalat graganite za neazurnost na drzaven sluzbenik featured
Каде можат да се пожалат граѓаните за неажурност на државен службеник?

Согласно член 77, став 1 од Законот за административни службеници, секој административен службеник, како и...

dali na vrabotenite vo drzavna administracija im sleduva k 15 intro
Дали на вработените во државна администрација им следува К-15?

 Одговара Весна Кочовска инспектор за труд во...

dali na vraboten na opredeleno vo drzavna administracija mu sleduva nadomestok za smrt na roditel intro
Дали на вработен на определено во државна администрација му следува надоместок за смрт на родител?

 Одговара Андријана Марковска од Македонското здружение на млади...