fbpx

Тагови

Таг: медиуми

drzavnite reklami vo mediumite nosat direktna i nepopravliva steta featured
Државните реклами во медиумите носат директна и непоправлива штета

Владата на Зоран Заев и Али Ахмети во 2017 г. го забрани рекламирањето на државните и локалните институции во...

balkanska formula za politicka dolgovechnost seat propaganda zhneat glasovi
Балканска формула за политичка долговечност: Сеат пропаганда, жнеат гласови

Политиката во денешно време доби нови префинети форми на пропаганда, а балканските лидери се чини дека...

vrakanje na vladinite kampanji vo privatnite mediumi alibi za borba so dezinformaciite featured
Враќање на владините кампањи во приватните медиуми: Алиби за борба со дезинформациите

Законските измени за враќање на платените реклами во приватните медиуми се блокирани во Собранието, но тоа...

koj go sankcionira govorot na omraza na internet pred se na socijalnite mrezi intro
Кој го санкционира говорот на омраза на Интернет пред сè на социјалните мрежи?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и...

dali mediumite se odgovorni za govorot na omraza na citatelite vo komentarite na socijalnite mrezi intro
Дали медиумите се одговорни за говорот на омраза на читателите во коментарите на социјалните мрежи?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и...

Дали можам да тужам личност која ме има сликано без моја дозвола и фотографијата ја објави во медиум?

Одговара Ангела Шумкоска од Македонското здружение на млади...