fbpx

Тагови

Таг: оштета

dali zaboleniot so profesionalno zaboluvanje ima pravo na paricna otsteta featured
Дали заболениот со професионално заболување има право на парична отштета?

Одговара Зоран Василески од Хелсиншкиот комитет за човекови права.  Професионалното заболување се...

images prasaj koj treba da me obesteti za povreda i osteteno vozilo pri nesreka predizvikana od neissisten pat intro
Кој треба да ме обештети за повреда и оштетено возило при несреќа предизвикана од неисчистен пат?

Се излизгав со возилото на регионален пат кој не беше исчистен од снег. Завршив со скршеници, а возилото е...

images prasaj dali pri osteta na vozilo pri dvizenje po regionalen pat sleduva obestetuvanje od drzavata intro
Дали при оштета на возило при движење по регионален пат следува обештетување од државата?

Одговара Костадин Ацевски од ЈП „Македонија...

images prasaj za kolku vreme zastaruva pobaruvanjeto na nadomest za pricineta materijalna steta intro
За колку време застарува побарувањето на надомест за причинета материјална штета?

Одговара Олгица Танчева од Македонското здружение на млади...

images prasaj Dali treba Vodovod da me obesteti ako mi se rasipe cesmata poradi cesti prekini vo vodosnabduvanjeto intro
Дали треба Водовод да ме обештети ако ми се расипе чешмата поради чести прекини во водоснабдувањето?

Ми се расипа чешмата, бидејќи имаше чести прекини во водоснабдувањето и во водата имаше камчиња и талог....

images prasaj Koja e postapkata za prijava na povreda na rabotno mesto i za kolku vreme treba da se povika inspektor intro
Која е постапката за пријава на повреда на работно место и за колку време треба да се повика инспектор?

Одговара Грозданка Тилева од Државниот инспекторат за...

images prasaj Koga moze da povedam postapka za neisplatena plata i dali imam pravo na nadomest za pretrpen stres intro
Кога може да поведам постапка за неисплатена плата и дали имам право на надомест за претрпен стрес?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali moze da se pobara osteta od opstina Centar poradi ostetuvanje na bojata na avtomobil od smola na drvja na parkingot
Дали може да се побара оштета од општина Центар поради оштетување на бојата на автомобил од смола на дрвја на паркингот?

Одговара Емил Лазаревски, портпарол на општина...

images prasaj Kade i koga se davaat dokumenti za osteta pri povreda na rabotno mesto
Каде и кога се даваат документи за оштета при повреда на работно место?

Одговара Наташа Петковска од Хелсиншкиот комитет за човекови...