fbpx

Тагови

Таг: поправка

kade da se obratime za problemi so cevka od parno greenje intro
Каде да се обратиме за проблеми со цевка од парно греење?

...

ziveam pod kirija i se rasipa hidroforot koj treba da plati za popravka jas ili sopstvenikot na stanot intro
Живеам под кирија и се расипа хидрофорот. Кој треба да плати за поправка јас или сопственикот на станот?

 Одговара Сеад Личина од Регулаторната комисија за...

images prasaj Kupiv frizider i vednas se rasipa Tri pati go popravaa i povtorno ima problem a ne mi davaat nov Sto da pravam intro
Купив фрижидер и веднаш се расипа. Три пати го поправаа и повторно има проблем, а не ми даваат нов. Што да правам?

Одговара Мартина Грнчаровска од Организацијата на потрошувачи на...

images prasaj Za kolku vreme otkako ke se prijavi rasipan aparat serviserot e dolzen da go popravi intro
За колку време откако ќе се пријави расипан апарат сервисерот е должен да го поправи?

Одговара Мартина Грнчаровска од Организацијата на потрошувачи на...

images prasaj Dali rasipaniot telefon treba od prodavnicata da mi go zamenat so nov ili prvo da go servisiraat intro
Купив мобилен телефон и по два дена се расипа. Од продавницата инсистираат да го поправат, јас сакам да ми го заменат со нов. Дали имам право на нов телефон?

Одговара Мартина Грнчаровска од Организацијата на потрошувачи на...

images prasaj Dali spored Zakonot za domuvanje se garantira deka sudot ke donese odluka za popravanje na krovot ako sopstvenicite ne moze da se dogovorat intro
Дали според Законот за домување се гарантира дека судот ќе донесе одлука за поправање на кровот, ако сопствениците не може да се договорат?

Одговара Башким Алили од Регулаторната комисија за...

images prasaj Kolku vreme prodavnicata ima pravo da go zadrzi proizvodot bez da go zameni
Колку време продавницата има право да го задржи производот без да го замени?

Од продавницата ми ветија дека расипаниот производ ќе ми го заменат со нов, но 15 дена немам...

images prasaj Dali trosocite za popravkata na olukot na zgradata treba da gi pokrie celiot vlez ili samo nie bidejki nasiot stan se poplavi
Дали трошоците за поправката на олукот на зградата треба да ги покрие целиот влез или само ние бидејќи нашиот стан се поплави?

Пред 2 недели се поплавивме, верувам проблемот е во неисчистен олук. Дали поправката на...