fbpx

Тагови

Таг: услови

koi se uslovite za da se dobie ednokratna paricna pomos za novorodence featured
Кои се условите за да се добие еднократна парична помош за новороденче?

Еднократна парична помош за новороденче се исплаќа за прво родено и за второ родено дете согласно Законот за...

dali soglasno clen 112 od zakonot za penzisko i invalidsko osiguruvanje na lice so cerebralna paraliza mu sleduva penzija intro
Дали согласно член 112 од Законот за пензиско и инвалидско осигурување на лице со церебрална парализа му следува пензија?

Имам 59 години и 25 години работен стаж. Вработен сум и имам церебрална парализа од раѓање. Дали имам право на...

images prasaj Koi se uslovite za dobivanje na invalidska penzija intro
Кои се условите за добивање на инвалидска пензија?

Одговара д-р. Мице Бошковски од Комисијата за оцена на работна...

images prasaj Koi uslovi treba da gi ispolnuvam za da mi odobrat isklucuvanje od sistemot za greenje na BEG intro
Кои услови треба да ги исполнувам за да ми одобрат исклучување од системот за греење на БЕГ?

БЕГ за исклучување од системот бара сметки од изминатата сезона кои месечно не надминуваат 1500 KW, а не ја...

images prasaj Koi se uslovite za dokupuvanje na staz intro
Кои се условите за докупување на стаж?

Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско...

images prasaj Koi se uslovite za dobivanje socijalna pomos
Кои се условите за добивање социјална помош?

Одговара Душан Томшиќ од Министерството за труд и социјална...

Во кои случаи и под кои услови се исклучува струјата на корисници?

Одговара Вјоса Селими од ЕВН...

Кои услови треба административен работник во општина да ги исполни за да стане помошник раководител на сектор?

Одговара Санела Доневска од Конфедерација на слободни синдикати на...

Дали во Македонија има услови за закон за истополови бракови?

...