fbpx

Тагови

Таг: вработување

dali moze lekarskata komora da izdade licenca za rabota na specijalist za koj nema dejnost vo javnata zdravstvena ustanova kade sto rabot featured
Дали може Лекарската комора да издаде лиценца за работа на специјалист за кој нема дејност во јавната здравствена установа каде што работи?

Ние не можеме да ги условуваме докторите коишто се по општа медицина околу тоа каква специјализација ќе...

dali vraboten vo javna zdravstvena ustanova moze da raboti istovremeno i vo privatna zdravstvena ustanova featured
Дали вработен во јавна здравствена установа може да работи истовремено и во приватна здравствена установа?

Секое лице коешто е вработено независно дали е доктор, медицинска сестра или техничар има право да работи во...

dali lice koe ostvarilo pravo na penzija moze po penzioniranjeto da zasnova raboten odnos intro
Дали лице кое остварило право на пензија може по пензионирањето да заснова работен однос?

И дали губи дел од пензијата? Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на...

bolnicite ostanuvaat bez kadar a trista lekari cekaat vrabotuvanje podolgo od edna godina featured
Болниците остануваат без кадар, а триста лекари чекаат вработување подолго од една година

Недостигот на лекари и медицински кадар со години наназад се посочува како еден од главните проблеми во...

samovraboteni featured
Дали може поединец сам да си плаќа за пензиско и здравствено осигурување или преку друга фирма ако е вработен со договор на дело?

Одговараат од Фондот за здравствено осигурување на Република Северна...

koi dokumenti se potrebni za rabota so skrateno rabotno vreme intro
Кои документи се потребни за работа со скратено работно време?

 Одговара Весна...

images prasaj Dali na nevrabotenite lica koi ucestvuvaat vo obukite na Agencija za vrabotuvanje im sleduva paricen nadomestok intro
Дали на невработените лица кои учествуваат во обуките на Агенција за вработување им следува паричен надоместок?

Одговара Бојана Стевческа од Агенцијата за вработување на Република Северна...

images prasaj Dali lice so invaliditet vraboteno vo administracija treba da bide prijaveno kako invalid vo zdravstveno i penzisko osiguruvanje intro
Дали лице со инвалидитет вработено во администрација треба да биде пријавено како инвалид во здравствено и пензиско осигурување?

Одговара Бојана Стевческа од Агенцијата за вработување на Република Северна...

images prasaj Dali treba da sum prijaven vo Agencija za vrabotuvanje za da imam zdravstveno osiguruvanje i koi dokumenti mi se potrebni intro
Дали треба да сум пријавен во Агенција за вработување за да имам здравствено осигурување и кои документи ми се потребни?

Одговара Бојана Стевческа од Агенцијата за вработување на Република...