fbpx

Брзи кредити: Кој ги контролира „продавниците за пари“?

Граѓани мора да враќаат „брзи“ кредити кои не ги земале зашто им биле злоупотребени личните податоци. Од Групацијата на небанкарските финансиски друштва одбиваат да зборуваат за измамите, ниските казни од МВР и Обвинителството не ги одвраќаат од злоупотребите, а Народниот правобранител предупредува на огромни трошоци и провизии. Гледајте во емисијата „Само прашај“.

Емисијата на Институтот за комуникациски студии се продуцира во соработка со МТВ.