fbpx

Економија

Кој може да повика државен ревизор во еден синдикат и колку чини ревизијата?

...

Дали државниот ревизор може да врши ревизија на синдикати?

...

Дали општината може да ме задолжи да плаќам данок за куќа во состојба на карабина?

...

Дали можам да наплатам долг од фирма со седиште во Бугарија?

...

Како со сиот раст на економијата Македонија се задолжи за 5 милијарди евра?

...

Зошто високообразовните кадри работат како келнери и такси возачи (со крајна почит кон овие професии), а оние со купени и шверцувани дипломи уживаат големи благодети?

...

Дали тој што ја донел минималната плата во Македонија може да живее со неа?

Одговара Благица Петрески од Институтот за економски истражувања и политики Finance Тhink, кој направи ...

Тагови

24 ноември 2016

Дали зголемувањето на минималната плата ќе значи нови отпуштања на оваа група на вработени?

Одговара Благица Петрески од Институтот за економски истражувања и политики Finance Тhink, кој направи ...