fbpx

Локални проблеми и прашања

Зошто се вработуваат повеќе полицајци, а не ги гледаме на улица и пред јавни објекти каде треба да има мир и ред?

Одговора Магдалена Лембовска од Аналитика, граѓанска организација која спроведе ...

Зошто ги сечат дрвјата кога имаме загаден воздух?

...

Зошто во Скопје не може да се реши загаденоста на воздухот?

...

Зошто не се укинат дизел возилата кои се големи загадувачи на воздухот?

...

Зошто граѓаните не излегуваат масовно на протести против загаденоста на воздухот?

...

Зошто фабриките немаат филтри и со каков квалитет имаат филтри?

...

Дали судот има простории, сали за одржување на кое било судење, за да влезат луѓето кои се заинтересирани за тој предмет?

...

Тагови

24 ноември 2016

Зошто нема полицајци кадешто се прават најмногу сообраќајни несреќи?

Одговора Магдалена Лембовска од Аналитика, граѓанска организација која спроведе ...

24 ноември 2016

Дали се доволно 200 евра да се живее овој скап живот?

Одговара Благица Петрески од Институтот за економски истражувања и политики Finance Тhink, кој направи ...

24 ноември 2016

Како јас и мојот партнер би основале семејство со минимална плата од 200 евра?

Одговара Благица Петрески од Институтот за економски истражувања и политики Finance Тhink, кој направи ...

24 ноември 2016

Зошто нема повеќе маалски полицајци?

Одговора Магдалена Лембовска од Аналитика, граѓанска организација која спроведе ...