fbpx

Тагови

Таг: државни институции

kolku data centri ima vo drzavata i kolku se podlozni na sajber napadi featured
Колку дата центри има во државата и колку се подложни на сајбер напади?

Ние како држава имаме повеќе дата-центри во неколку институции, како на пример во Фондот за здравствено...

kolku se zastiteni podatoci koi gi ostavame na veb stranicite na drzavnite institucii featured
Колку се заштитени податоци кои ги оставаме на веб-страниците на државните институции?

Министерството за информатичко општество и администрација е контролор кој воспоставува и води збирки на...

images prasaj Kakva e postapkata za zapocnuvanje so volonterska rabota intro
Каква е постапката за започнување со волонтерска работа?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Koj e rokot za dobivanje odgovor po podnesuvanje na molba za volontiranje do soodvetna institucija intro
Кој е рокот за добивање одговор по поднесување на молба за волонтирање до соодветна институција?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Od koi institucii treba da se pobara soglasnost pred institucijata da skluci dogovor za volontiranje intro
Од кои институции треба да се побара согласност пред институцијата да склучи договор за волонтирање?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Dali se uste e dozvolena volonterska rabota so ili bez paricen nadomestok vo javni institucii intro
Дали сè уште е дозволена волонтерска работа со или без паричен надоместок во јавни институции?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

Дали се исплаќаат дневници за службено патување во Македонија за вработени во државните институции?

Дали се исплаќаат дневници за службено патување во Македонија за вработени во државните...