Тагови

Таг: сметка

Дали за да ти префрлат пари на сметка за одредена работа мораш да ди си пријавен во УЈП?

Одговара Сања Лукаревска од Управата за јавни...

Дали фирмите што даваат брзи кредити односно т.н. продавници за пари можат да блокираат сметка?

Одговара Наташа Петковска од Хелсиншкиот комитет за човекови...

Дали ако сте невработен или немате прилив на средства може да ви се деблокира сметката блокирана од извршител?

Одговара Александар Видиновски од Министерството за...

Дали може банката да не ми дозволи да си ја користам семејната пензија, ако имам долг на сметка на банката?

Одговара Весна Дишлијовска од Македонското здружение на млади правници...

Дали лице кое плаќа алиментација може да биде блокирано од извршител?

Одговара Владимир Делов од Министерството за...

Како да се утврди дали должникот има средства на сметката за да може да се направи извршувањето?

Одговара Теодора Ќосева Костадиновска од Македонското здружение на млади...

Каква е постапката за менување на носителот на сметките за струја?

ЕВН ни ја исклучи струјата затоа што сметката била на име на покоен. Одговара Вјоса...

Дали сум обврзан да плаќам домарина во зграда доколку не ми стигнува сметка за одржување на зградата?

Дали сум обврзан да плаќам домарина во зграда доколку не ми стигнува сметка за одржување на...

Дали Водовод има право да го прекине снабдувањето со вода додека не се платат сметките кај извршител?

Дали Водовод има право да го прекине снабдувањето со вода додека не се платат сметките кај...