fbpx

Тагови

Таг: вода

kako da se postapuva vo uslovi na poplava so hranata vodata za pienje i zivotnite intro
Како да се постапува во услови на поплава со храната, водата за пиење и животните?

Одговара Николче Бабовски од Агенцијата за храна и ветеринарство....

i vodata moze da ve izgori so visoki smetki featured
И водата може да ве „изгори“ со високи сметки

Високи сметки, нередовно читање водомери, како да се плати долгот на рати... Скопјани со многу прашања до...

kade da prijavam mnogu hlorirana voda intro
Каде да пријавам многу хлорирана вода?

 Одговара Емилија Аневска од ЈП „Водовод и канализација“ –...

images prasaj nasite prostorii se od nadvoresnata strana na zgradata od nekoj stan ni tece voda kade da se obratime intro
Нашите простории се од надворешната страна на зградата. Од некој стан ни тече вода. Каде да се обратиме?

Станарите над нашите простории велат дека дефектот не е од нивните станови. Од фирмата управител ни рекоа...

images prasaj Dali se vrsi testiranje na vodata koja zemjodelcite ja koristat za navodnuvanje intro
Дали се врши тестирање на водата која земјоделците ја користат за наводнување?

Одговара Зоран Шапуриќ од Државниот инспекторат за земјоделство...

images prasaj Dali vodata e ispravna za pienje po nekolkucasoven prekin vo vodosnabduvanjeto intro
Дали водата е исправна за пиење по неколкучасовен прекин во водоснабдувањето?

Одговара Билјана Петровска од Секторот за санитарна контрола при ЈП „Водовод и...

images prasaj Dali se kaznuvaat industriskite objekti koi ispustaat neprocisteni otpadni vodi vo rekite i dali e dovolno visoka globata intro
Дали се казнуваат индустриските објекти кои испуштаат непрочистени отпадни води во реките и дали е доволно висока глобата?

Одговара Ана Петровска од Државниот инспекторат за животна...

images prasaj Koj i kako go meri kvalitetot na vodata za pienje intro
Кој и како го мери квалитетот на водата за пиење?

Одговара Зоран Недевски од ЈП „Водовод и Канализација –...

images prasaj Dali pocna akcijata za cistenje i revitalizacija na vodnite tekovi vo Makedonija
Дали почна акцијата за чистење и ревитализација на водните текови во Македонија?

Одговара Ана Петровска од Министерството за животна средина и просторно...