fbpx

Тагови

Таг: жалба

kade mozat da se pozalat graganite za neazurnost na drzaven sluzbenik featured
Каде можат да се пожалат граѓаните за неажурност на државен службеник?

Согласно член 77, став 1 од Законот за административни службеници, секој административен службеник, како и...

turistickata agencija ne ni go ovozmozi ona za sto plativme kade da reagirame intro
Туристичката агенција не ни го овозможи она за што плативме. Каде да реагираме?

 Одговара Татјана Тасевска од Организацијата за заштита на...

images prasaj Kade se podnesuva zalba dokolku baranjeto za pristap do informacii od javen karakter e odbieno intro
Каде се поднесува жалба доколку барањето за пристап до информации од јавен карактер е одбиено?

Одговара Пламенка Бојчева од Агенцијата за слободен пристап до информации од...

images prasaj Odbieno mi e baranjeto za nadgradba iako ja dostaviv celokupnata potrebna dokumentacija. Dali moze da podnese zalba intro
Одбиено ми е барањето за надградба иако ја доставив целокупната потребна документација. Дали може да поднесе жалба?

Одговара Андријана Марковска од Македонското здружение на млади...

images prasaj Koja institucija ja regulira rabotata na BEG i kade mozam da podnesam zalba
Која институција ја регулира работата на БЕГ и каде можам да поднесам жалба?

Одговара Бранко Костовски од Организацијата на потрошувачите на...

За колку време Врховниот суд решава по жалба на одлука на апелационен суд?

За колку време Врховниот суд решава по жалба на одлука на апелационен суд и каков може да...