fbpx

Тагови

Таг: заштита на податоци

kako da prijavime onlajn zakani i izmami featured
Како да пријавиме онлајн закани и измами?

Жртвите на ваков вид на криминал делото имаат можност да го пријават во МВР со лично присуство во полициска...

na sto najmnogu treba da vnimavaat graganite za da se zastitat onlajn featured
На што најмногу треба да внимаваат граѓаните за да се заштитат онлајн?

Секторот за компјутерски криминал превентивно ги советува граѓаните, за подигнување на јавната свест за...

koi se najcestite onlajn izmami featured
Кои се најчестите онлајн измами?

Во изминатиот период Секторот за компјутерски криминал бележи зголемен број на пријави за лажни наградни...

images prasaj Vo koi situacii moze da odbijam da gi dadam moite licni podatoci
Во кои ситуации може да одбијам да ги дадам моите лични податоци?

Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на личните...

images prasaj Dali moze da se sobiraat i obrabotuvaat moite licni podatoci bez moja dozvola
Дали може да се собираат и обработуваат моите лични податоци без моја дозвола?

Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на личните...

images prasaj Dali e bezbedno da se ostavaat licnite podatoci na firmite koi prodavaat onlajn
Дали е безбедно да се оставаат личните податоци на фирмите кои продаваат онлајн?

Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на личните...

images prasaj Kako moze da proveram dali moite podatoci se zloupotrebeni
Како може да проверам дали моите податоци се злоупотребени?

Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на личните...

images prasaj Dali bankite i javnite pretprijatija smeat da gi otstapat licnite podatoci koi gi sobiraat na EOS Matriks
Дали банките и јавните претпријатија смеат да ги отстапат личните податоци кои ги собираат на ЕОС-Матрикс?

Одговара Мирослав Драганов од Институтот за човекови...

Како можам да проверам дали некој ги има злоупотребено моите податоци?

Се сомневам дека моите податоци се злоупотребени, но не знам каде да проверам. ...