fbpx

Дали физички напад по вербална расправија меѓу колеги во работните простории се води како несреќа на работа?

И дали треба да се постапи согласно член 36 од Законот за безбедност и здравје при работа?

Одговара Милан Петковски од Македонското здружение за заштита при работа.