fbpx

Тагови

Таг: договор на дело

dali vo sopstvena firma so eden vraboten po odenjeto vo penzija moze da se prodolzi so rabota vo istata so dogovor na delo featured
Дали во сопствена фирма со еден вработен, по одењето во пензија може да се продолжи со работа во истата со договор на дело?

Одговара Зоран Василески од Хелсиншкиот комитет за човекови права.  Лицата по исполнување на...

dali ako penzioner raboti so dogovor na delo moze da ja izgubi penzijata intro
Дали ако пензионер работи со договор на дело може да ја изгуби пензијата?

Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Северна Македонија....

dali lice koe ostvarilo pravo na penzija moze po penzioniranjeto da zasnova raboten odnos intro
Дали лице кое остварило право на пензија може по пензионирањето да заснова работен однос?

И дали губи дел од пензијата? Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на...

samovraboteni featured
Дали може поединец сам да си плаќа за пензиско и здравствено осигурување или преку друга фирма ако е вработен со договор на дело?

Одговараат од Фондот за здравствено осигурување на Република Северна...

dali so dogovor na delo moze da se angazira stransko lice intro
Дали со договор на дело може да се ангажира странско лице?

 Одговара Весна...

images prasaj Dali vraboten so dogovor na delo vo drzavna institucija moze da plaka pridonesi i vo privatna firma samoprasaj
Дали вработен со договор на дело во државна институција може да плаќа придонеси и во приватна фирма?

Одговара Олгица Танчева од Македонското здружение на млади...

images prasaj Dali moze edno lice da bide vraboteno i osigureno na dva casa kaj rabotodavacot i so istiot rabotodavac da ima skluceno dogovor za delo za istata rabota sto ke ja izvrsuva
Дали може едно лице да биде вработено и осигурено на два часа кај работодавачот и со истиот работодавач да има склучено договор за дело за истата работа што ќе ја извршува?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images intro Dali na vrabotenite so dogovor za rabotno angaziranje im sleduva regres za godisen odmor
Дали на вработените со договор за работно ангажирање им следува регрес за годишен одмор?

Одговара Мирјанка Алексевска од Министерството за труд и социјална...