fbpx

Тагови

Таг: студенти

zosto studentskoto organiziranje e vazno za opstestvoto featured
Зошто студентското организирање е важно за општеството?

Студентското организирање е навистина многу важно за општеството бидејќи студентите овде треба да се...

dali postoi apatija megu studentite featured
Дали постои апатија меѓу студентите?

Апатијата за жал е присутна помеѓу студентите. Тоа е можеби и од причина што знаеме дека се соочуваме со...

kolku e prisutna korupcijata vo akademskata zaednica featured
Колку е присутна корупцијата во академската заедница?

Корупцијата знаеме дека е присутна во секоја пора од нашето општество, па така е присутна и тука. Но, тоа што...

kade i do koi institucii moze da reagira studentskiot pravobranitel po odredena prijava featured
Каде и до кои институции може да реагира студентскиот правобранител по одредена пријава?

Зависно од тоа каков е случајот, студентскиот правобранител може да се обрати до институциите и да...

dali studentite znaat za ovaa institucija dali reagiraat i za sto najcesto featured
Дали студентите знаат за оваа институција? Дали реагираат и за што најчесто?

Сѐ повеќе и повеќе имаме реакции што доаѓаат од студентите. Така што, имам сѐ повеќе и повеќе претставки...

na koj nacin moze da se reagira kaj studentskiot pravobranitel featured
На кој начин може да се реагира кај студентскиот правобранител?

Кај студентскиот правобранител може да се реагира со тоа што студентот којшто смета дека му е прекршено...

studentite i penzionerite tesko gi prepoznavaat znacite za dezinformacii iako se svesni za jadicite featured
Студентите и пензионерите тешко ги препознаваат знаците за дезинформации, иако се свесни за „јадиците“  

Експлозија од сечии мислења, објави на социјалните мрежи, виртуелни дебати, блогови и веб...

sekoja godina po deset otsto od makedonskite studenti zaminuvaat vo stranstvo featured
Секоја година по десет отсто од македонските студенти заминуваат во странство

Секоја година се поголем е бројот на македонски граѓани кои одлучуваат да студираат надвор од...

evropskata idnina na mladite vo makedonija e samo na hartija featured
Европската иднина на младите во Македонија е само на хартија

Состојбата на младите во Македонија со децении сè повеќе се влошува што е причина повеќето да бараат начини...