fbpx

Тагови

Таг: закон

instituciite se pravat gluvi i slepi borbite so kucinja si vrvat featured
Институциите се прават глуви и слепи, борбите со кучиња си врват

Крвави кучиња, рингови за борби, фотографии на социјалните мрежи со пехари за победникот во крволочната...

cuvanjeto oruzje doma e lazna bezbednost dozvolata da se poseduva ne znaci i da se upotrebuva featured
Чувањето оружје дома е лажна безбедност – да се поседува не значи и да се употребува

Убиствата, самоубиствата, па и несреќните случаи предизвикани од ракување со пиштоли и друг вид оружје кое...

images prasaj Kade moze da go najdam najnoviot zakon za obligacioni odnosi
Каде може да го најдам најновиот закон за облигациони односи?

Одговара Мартин Сопронов од Институтот за човекови...

images prasaj Dali se donese zakonot so koj se predviduva socijalna penzija za stari lica
Дали се донесе законот со кој се предвидува социјална пензија за стари лица?

Одговара Мартин Сопронов од Институтот за човекови...

images prasaj So koj zakon e regulirano javnoto zelenilo
Со кој закон е регулирано јавното зеленило?

Одговара Ана Петровска од Министерството за животна средина и просторно...

images KOPCE dd11
Дали постои начин да се вклучат граѓаните во предлагање измени за закон?

Како и кој има право да менува закон? Дали има начин на кој граѓаните може да се вклучат во...

Нели дискриминацијата е забранета со закон, тогаш зошто уште ја има?

...

Дали законски ми следува одвоен живот од компанијата и дали може компаниите да го избегнат тоа?

Јас сум од Куманово, дипломиран електроинженер. Вработен сум со договор од една година,...

Дали наградата за остварен стаж во иста фирма е регулирана со закон или зависи од фирмата?

Дали наградата за остварен стаж во иста фирма е регулирана со закон или зависи од...