fbpx

Онлајн измами: Како да се заштитиме?

Како да се заштитиме од измами при онлајн купувањето? Не се сите е-трговци измамници, па затоа треба да бидеме мудри купувачи и да знаеме од кого купуваме.

Во емисијата „Само прашај“ зборуваме за проблемите при купувањето од интернет и каков е прогресот на е-трговијата во Македонија со претставници од Државниот пазарен инспекторат и Асоцијацијата за е-трговија на Македонија.

Емисијата на Институтот за комуникациски студии се продуцира во соработка со МТВ.