fbpx

Тагови

Таг: граѓани

sto ni serviraa politicarite vo kampanjata bajati idei i apsolutna negriza za makedonskiot jazik featured
Што нѝ сервираа политичарите во кампањата: Бајати идеи и апсолутна негрижа за македонскиот јазик

Партиите и кандидатите имаат програми, во нив нудат решенија за конкретни проблеми, но тие се губат во морето...

hronologija na edna graganska golgota zamenata na dokumentite kako cudo za tri dena featured
Хронологија на една граѓанска голгота: Револтот исчезнува кога ќе се земат документите

Од одговорност до тужби за надомест и за кршење на основните човекови права. Ваков е ставот на правните...

emisija yt
Уличните кучиња лаат, проблемот си врви!

Големата љубов, лојалност и помош што човекот ја добива од кучињата, многупати низ историјата е докажана...

images prasaj kade da se obratam za seca na drvo na javna povrsina koe pretstavuva opasnost za bezbednosta na graganite intro
Каде да се обратам за сеча на дрво на јавна површина кое претставува опасност за безбедноста на граѓаните?

Одговара Билјана Стојанова од ЈП „Паркови и зеленило“ –...

images KOPCE dd11
Дали постои начин да се вклучат граѓаните во предлагање измени за закон?

Како и кој има право да менува закон? Дали има начин на кој граѓаните може да се вклучат во...

Дали јас како граѓанин можам да поднесам приговор до Агенцијата за електронски комуникации?

...

Можат ли граѓаните да бидат вклучени во носењето одлуки на администрацијата?

...

Што ќе добијат граѓаните од новиот ребаланс на буџетот?

Што ќе добијат граѓаните од новиот ребаланс на буџетот?Одговара Весна...

Зошто најсиромашните граѓани ги трошат парите на неегзистенцијални трошоци?

Зошто најсиромашните граѓани во Македонија ги трошат своите тешко заработени пари неодговорно на...