fbpx

Тагови

Таг: одржување

kako da se naplati dolg na stanar koj ne plaka za odrzuvanje na zgrada vo koja zivee featured
Како да се наплати долг на станар кој не плаќа за одржување на зграда во која живее?

Даден е на суд. Вика дека зема 10.000 денари пензија и не може да го плати долгот, а знаеме дека зема плус и...

kade da se obratime za problemi so cevka od parno greenje intro
Каде да се обратиме за проблеми со цевка од парно греење?

...

sto da prezemam vo slucaj koga pokrivot protekuva a kukniot sovet ne prezema nisto intro
Што да преземам во случај кога покривот протекува, а куќниот совет не презема ништо?

...

dali sopstvenici na garazi koi ne ziveat vo zgradata treba da plakaat za odrzuvanje na zgradata intro
Дали сопственици на гаражи кои не живеат во зградата треба да плаќаат за одржување на зградата?

...

sto da napravam ako kukniot sovet ne prezema nisto za da se popravi krovot intro
Што да направам ако куќниот совет не презема ништо за да се поправи кровот?

 Покривот на зградата со години е оштетен и тече...

dali vo zgrada vo koja stanarite uste nemaat imotni listovi moze da se donese odluka na kuken sovet za izbor na upravitel intro
Дали во зграда во која станарите уште немаат имотни листови може да се донесе одлука на куќен совет за избор на управител?

 Одговора Сеад Личина од Регулаторната комисија за...

ziveam vo zgrada so sest vlezovi po osum stanovi site vlezovi funkcioniraat osven mojot ne postoi ni upravitel ni zaednica na stanari sto treba da napravime intro
Живеам во зграда со шест влезови по осум станови. Сите влезови функционираат освен мојот. Не постои ни управител, ни заедница на станари. Што треба да направиме?

 Одговора Сеад Личина од Регулаторната комисија за...

ziveam pod kirija i se rasipa hidroforot koj treba da plati za popravka jas ili sopstvenikot na stanot intro
Живеам под кирија и се расипа хидрофорот. Кој треба да плати за поправка јас или сопственикот на станот?

 Одговара Сеад Личина од Регулаторната комисија за...

sopstvenik sum na tri stanovi vo istata zgrada featured
Сопственик сум на три станови во истата зграда. Дали трошоците за куќен совет се плаќаат по сопственик или по број на станови?

Одговараат од Регулаторната комисија за...