fbpx

Социјала

Како може да проверам дали сум член во вториот пензиски столб?

Супервизор на капитално финансирано пензиско осигурување е Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) www.mapas.mk тел. 02 3224 229. Одговара Сузана Бошковска – Златаревска од КБ Прво Пензиско Друштво...

kako moze da proveram dali sum clen vo vtoriot penziski stolb intro

Како може да проверам дали сум член во вториот пензиски столб?

Супервизор на капитално финансирано пензиско осигурување е Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) www.mapas.mk тел. 02 3224 229. Одговара Сузана Бошковска – Златаревска од КБ Прво Пензиско Друштво...

kako da napravam promena na licnite podatoci za da dobivam izvestaj za penziska zasteda intro

Како да направам промена на личните податоци за да добивам извештај за пензиска заштеда?

Супервизор на капитално финансирано пензиско осигурување е Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) www.mapas.mk тел. 02 3224 229. Одговара Елизабета Коцев од КБ Прво Пензиско Друштво...

kako da stanam clen vo vtoriot penziski stolb intro

Како да станам член во вториот пензиски столб?

Супервизор на капитално финансирано пензиско осигурување е Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) www.mapas.mk тел. 02 3224 229. Одговара Елизабета Коцев од КБ Прво Пензиско Друштво...

kolku sredstva uplaka mojot rabotodavec vo vtoriot penziski fond po osnov na penzisko i invalidsko osiguruvanje intro

Колку средства уплаќа мојот работодавец во вториот пензиски фонд по основ на пензиско и инвалидско осигурување?

Супервизор на капитално финансирано пензиско осигурување е Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) www.mapas.mk тел. 02 3224 229. Одговара Елизабета Коцев од КБ Прво Пензиско Друштво...

dali so zaclenuvanjeto vo zadolzitelniot penziski fond vo vtoriot stolb ke plakam poveke za penzisko i invalidsko osiguruvanje intro

Дали со зачленувањето во задолжителниот пензиски фонд во вториот столб ќе плаќам повеќе за пензиско и инвалидско осигурување?

Супервизор на капитално финансирано пензиско осигурување е Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) www.mapas.mk тел. 02 3224 229. Одговара Елизабета Коцев од КБ Прво Пензиско Друштво...

sto ke se sluci so moite sredstva vo zadolzitelniot penziski fond dokolku ostanam bez rabota intro

Што ќе се случи со моите средства во задолжителниот пензиски фонд, доколку останам без работа?

Супервизор на капитално финансирано пензиско осигурување е Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) www.mapas.mk тел. 02 3224 229. Одговара Елена Биневска од КБ Прво Пензиско Друштво...

sto se slucuva so sredstvata od vtoriot stolb dokolku pocine clen na zadolzitelniot penziski fond intro

Што се случува со средствата од вториот столб доколку почине член на задолжителниот пензиски фонд?

Супервизор на капитално финансирано пензиско осигурување е Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) www.mapas.mk тел. 02 3224 229. Одговара Елена Биневска од КБ Прво Пензиско Друштво...

Тагови

03 август 2023

Кога може да ги имам на располагање средствата од вториот пензиски столб?

Супервизор на капитално финансирано пензиско осигурување е Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) www.mapas.mk тел. 02 3224 229. Одговара Елена Биневска од КБ Прво Пензиско Друштво...

03 август 2023

Дали лице кое остварило право на пензија може по пензионирањето да заснова работен однос?

И дали губи дел од пензијата? Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Северна Македонија...

03 август 2023

Дали може да се пензионирам еден месец порано бидејќи треба да го искористам одморот?

Јас сум наставничка пред пензија. Директорот ми предложи да се пензионирам еден месец порано бидејќи требало да го искористам одморот којшто ми следува. Дали може така? Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Северна Македонија...

03 август 2023

Дали ми следува семејната пензија што мојот сопруг ја имаше наследено од татко му?

Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Северна Македонија...

03 август 2023

Каде да се обратам за да престане да ми се одвојува членарина од пензијата за пензиски друштва?

Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Северна Македонија...

26 јули 2023

Сè што треба да знаете за услугите што им следуваат на жртвите на родово-базирано насилство

Како и каде може да се пријави родово-базирано насилство? Што откако ќе се пријави насилството? Каква помош добива жртвата? Лидија Штерјов од Министерството за труд и социјална политика одговара на овие прашања и објаснува што претставува родово-базирано насилство...