fbpx

Тагови

Таг: документи

dali ima ogranicuva vo odnos na uvidot sto go ima strankata vo dokumentite vo slucai koi se vodat vo centar so socijalna rabota featured
Дали има ограничува во однос на увидот што го има странката во документите во случаи кои се водат во Центар со социјална работа?

Нема посебно ограничување во Законот за општа и управна постапка веќе кажав само доколку со посебен закон е...

dali strankata ima pravo na kopii od dokumentite od centarot za socijalna rabota vo predmetot featured
Дали странката има право на копии од документите од Центарот за социјална работа во предметот?

Да, има право да побара копија од документите коишто се во...

kako moze firmite da ja dobijat potrebnata dokumentacija za da konkuriraat na tender featured
Како може фирмите да ја добијат потребната документација за да конкурираат на тендер?

Одговара Ирена Лазарова од Централниот регистар на Република Северна...

koi dokumenti se potrebni za rabota so skrateno rabotno vreme intro
Кои документи се потребни за работа со скратено работно време?

 Одговара Весна...

images prasaj ziveam vo zgrada kade kukniot sovet e samo na dokument sega baraat pari za dve godini od kuken sovet koi se nasite prava i dali moze da ne tuzat ako ne platime intro
Живеам во зграда каде куќниот совет е само на документ. Сега бараат пари за две години од куќен совет. Кои се нашите права и дали може да не тужат ако не платиме?

Живеам во зграда каде куќниот совет е само на документ. Две години немаме лифт. Има амбуланта каде си...

images prasaj Koi dokumenti se potrebni od zenata donor i bracniot par na kojsto mu donira jajce kletka za postapkata in vitro intro
Кои документи се потребни од жената донор и брачниот пар на којшто му донира јајце-клетка за постапката ин витро?

Одговараат од Фондот за здравствено...

images prasaj Na koj nacin se vrsi fizicka delba na imot i koi dokumenti se potrebni intro
На кој начин се врши физичка делба на имот и кои документи се потребни?

Одговара Весна Дишлијовска од Македонското здружение на млади правници...

images prasaj Dali mi sleduva prevoz do rabota bidejki na drugite im plakaat a mene ne zosto sum so invalidski dokumenti intro
Дали ми следува превоз до работа бидејќи на другите им плаќаат, а мене не зошто сум со инвалидски документи? Живеам на 6 километри од градот.

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Kade i koga se davaat dokumenti za osteta pri povreda na rabotno mesto
Каде и кога се даваат документи за оштета при повреда на работно место?

Одговара Наташа Петковска од Хелсиншкиот комитет за човекови...