fbpx

Дали може работодавачот да одбие да ми даде одмор?

Дали може работодавачот да одбие да ми даде одмор?

Имам неискористени слободни денови, кои сакам да ги искористам. Дали доколку ми е потребен ден од одмор, а не ми одобри фирмата во која работам има некој закон со кој ќе можам да се заштитам и да го добијам побараниот ден од одмор.

 Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за труд