fbpx

Дали на работникот во фирма каде за празници се работи за тој ден му следува еден слободен ден?

Дали на работникот во фирма каде за празници се работи за тој ден му следува еден слободен ден?

Ме интересира во фирма каде за празници се работи и нормално се плаќа работникот за тој ден (празник), а не како за празник дали на работникот му следува слободен ден?

 Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за труд