fbpx

Ако фирмата престане со работа дали за преостанатите денови одмор на вработените им следува некаков надоместок?

Ако фирмата престане со работа дали за преостанатите денови одмор на вработените им следува некаков надоместок?

Доколку фирмата престане со работа, а ви остануваат 10 дена неискористен одмор за кои имате потврда, а договорот на определено време воедно ви истекува дали и која институција треба да исплати надоместок за тие денови годишен одмор?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за труд