Дали има законска одредба со која можеме да ги принудиме станарите кои не даваат пари за покрив?

Дали има законска одредба со која можеме да ги принудиме станарите кои не даваат пари за покрив?

На последниот спрат целата прокиснува, а потребно е да се собере поголема сума пари за да се стави покрив?

Одговара Лина Несторовска од Македонското здружение на млади правници