Здравство

Дали се наплаќа преглед кај матичен лекар?

Одговараат од Фондот за здравствено осигурување...

Дали се наплаќа преглед кај матичен лекар?

Одговараат од Фондот за здравствено осигурување...

Кои документи се потребни за отсуство на родител од работа додека детето му е во изолација?

Одговараат од Министерството за здравство...

Дали водата е исправна за пиење по неколкучасовен прекин во водоснабдувањето?

Одговара Билјана Петровска од Секторот за санитарна контрола при ЈП „Водовод и канализација“...

Дали седењето дома поради позитивен тест го покрива решението за изолација или мора да се извади боледување од матичен лекар?

Одговара д-р...

Дали асимптоматските и лицата со изразени симптоми добиваат ист број денови во самоизлолација?

Одговара д-р...

Ако детето е во самоизолација дали тоа значи самоизолација и за другите членови во семејството?

Одговара д-р...

Ако дете е во самоизолација, каква е процедурата за родителите?

Одговара д-р...

Тагови

30 септември 2020

Кој треба да ме упати за тестирање за корона вирус пред операција?

Одговара Венко Филипче, министер за здравство...

22 мај 2020

Дали и летово ќе имаме 14-дневен карантин при влез во земјава?

Владиниот портпарол Муамет Хоџа ѝ одговара на ученичката Михаела Трајкоска од гимназијата „Кирил Пејчиновиќ“ Тетово...

22 мај 2020

Дали во иднина ќе се патува без посебни мерки?

Група средношколци имаат дилеми околу приемните испити на факултетите, поправањето оценки, одложените екскурзии, патувањата... Редакцијата на „Само прашај“ им ги постави нивните прашања на МОН и на Владата. Првото прашање е на Ивона Марковска од гимназијата „Ј. Б. Тито“ од Битола за отворањето на границите...