Здравство

Зошто Брза помош не доаѓа за лица над 60 години?

...

Дали невработениот сопружник осигурен преку лице со минимална пензија е ослободен од партиципација за болничко лекување?

...

Дали работодавачот е должен да го префрли работникот на друго работно место ако има лекарска препорака?

...

Дали пријавувањето во Агенција за вработување и Фонд за здравствено осигурување се поврзани или може да сум пријавена само во Фондот?

...

Дали децата кои ги немаат примено сите вакцини ќе може да се запишат во училиште?

Одговара др...

Зошто плаќаме здравствено осигурување, а мораме приватно да ги купуваме вакцините за тетанус?

Одговара др...

Зошто во скопските клиники не може да се најде серум против беснило?

Одговара др...

Тагови