Обединетите нации и разни институции пресметале дека ако се постигне родов паритет, глобалниот БДП ќе се зголеми за 28 билиони долари, бидејќи жените се` уште се недоволно искористен човечки ресурс кој не ја ...

Јас сум од Куманово, дипломиран електроинженер. Вработен сум со договор од една година, којшто завршува на 30 септември. Ми понудија нов договор од една година за работа во Тетово (околу 90 километри од мојата адреса на ...

Поднесов документи за пензија во Фондот за пензиско и инвалидско осигурување и ми рекоа дека решението ќе ми стигне на домашна адреса, меѓутоа се уште ми нема стигнато. Законски за колку време треба да ми стигне ...

На половина милион граѓани во земјава им барале мито или пак тие самите понудиле „награда“ за услуга или пак да им се заврши некоја работа во државна институција. Според последното истражување на МЦМС за ...

Дали наградата за остварен стаж во иста фирма е регулирана со закон или зависи од фирмата? Одговара Санела Доневска од Конфедерација на слободни синдикати на ...

Зошто жртвите на сексуално вознемирување не ги пријавуваат случаите? Одговара Наташа Димитровска од Националната мрежа против насилство врз жените и семејното ...

Во Собранието има 45 пратенички, но досега сите собраниски претседатели биле мажи. Во Владата се избрани 4 министерки, а само 6 жени се градоначалнички на општини. Министерката за труд и социјална политика Мила ...

Процедурите во управно – правната заштита се едни од најкомплицираните и најдолготрајни судски постапки. Ем што се сложени, тие се и скапи, а граѓаните најчесто и не ги разбираат процедурите. Неретки се ...

Мојата ќерка имаше сообраќајна несреќа во јуни. Се лизна на уље на улица кај Mr.Bricolage со мотор и се повреди, а го оштети и моторот. На местото беше повикана брза помош и полиција, но и ден денес не добивме записник од МВР. ...

final banner

Видео

Повеќе видеа
Watch the video
mkd mk     skd mk     kanal77     360stepeni
                   

Блог

Повеќе содржини

 

1medium 905x73

Дознај

Повеќе содржини

Како да бидеме сигурни дека водачите на државата ќе ги донесат правите одлуки, дека корупцијата ќе биде сведена на минимум и дека ставовите на...
(1101)

Лажните вести целат во тебе да предизвикаат шок и бес, за веднаш да ги споделиш на социјалните медиуми без да се прашаш дали е информацијата...
(4518)

 

Res publica Javen interes 990x80

Научи

Повеќе содржини

Izrazi se preku mediumite gif