fbpx

Права на потрошувачи

dali makedonskoto kreditno biro objavuva verificirani podatoci featured

Дали Македонското кредитно биро објавува верифицирани податоци?

Одговараат од Македонското кредитно биро...

kakvi novini voveduva narodnata banka za onlajn plakanjata da bidat pobezbedni intro

Какви новини воведува Народната банка за онлајн плаќањата да бидат побезбедни?

 Одговара Горан Јанкоски од Народна банка на Република Северна Македонија...

kako da bideme sigurni deka onlajn transakcijata e bezbedna intro

Како да бидеме сигурни дека онлајн трансакцијата е безбедна?

 Одговара Горан Јанкоски од Народна банка на Република Северна Македонија...

sto znacat i kako vlijaat kolacinjata sto sekoja veb stranica bara da se prifatat intro

Што значат и како влијаат „колачињата“ што секоја веб-страница бара да се прифатат?

 Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на лични податоци...

vo koi situacii mozam da odbijam da gi dadam moite licni podatoci intro

Во кои ситуации можам да одбијам да ги дадам моите лични податоци?

 Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на лични податоци...

kade i kako moze da prijavam lazni profili na socijalnite mrezi intro

Каде и како може да пријавам лажни профили на социјалните мрежи?

 Одговара Емилија Гиноска од Агенцијата за заштита на лични податоци...

se shto treba da znaete za nadomestokot za prenos na struja

Сè што треба да знаете за надоместот за пренос и дистрибуција на струја

Со одлуката за цената на електрична енергија на Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ), која влезе во сила на 01.07.2022 година, се издвои ставката за надомест за пренос и дистрибуција за потрошена електрична енергија и за корисниците домаќинства, кои се снабдуваат со електрична енергија на регулиран пазар...

Тагови

24 февруари 2022

Дали треба Водовод да ме обештети ако ми се расипе чешмата поради чести прекини во водоснабдувањето?

Ми се расипа чешмата, бидејќи имаше чести прекини во водоснабдувањето и во водата имаше камчиња и талог. Водовод не реагираат за надомест. Што да правам? Одговара Мартина Грнчаровска од Организацијата на потрошувачи на Македонија...

24 февруари 2022

Каде да се обратиме ако не сакаат да го заменат производот кој го доставија со погрешни димензии?

Преку интернет нарачавме мебел. Прво доцнеше, а потоа стигна со погрешни димензии. Не сакаат да го заменат ниту да ги вратат парите. Одговара Мартина Грнчаровска од Организацијата на потрошувачи на Македонија...

17 февруари 2022

Зошто треба за сите броила во зградата да плаќаме и такса за улично осветлување?

Живеам во зграда од 32 стана и во сметките за струја сите плаќаме за улично осветлување, а зградата има плус три броила. Зошто и на тие броила плаќаме за улично осветлување и дали треба? Одговара Вјоса Селими од ЕВН...

16 февруари 2022

За колку време откако ќе се пријави расипан апарат сервисерот е должен да го поправи?

Одговара Мартина Грнчаровска од Организацијата на потрошувачи на Македонија...