fbpx

Пронајди го одговорот на твоето прашање

Прашања и одговори

Што предизвикува труење со храна?

Одговараат од Агенцијата за храна и ветеринарство...

Што предизвикува труење со храна?

Што предизвикува труење со храна?

Одговараат од Агенцијата за храна и ветеринарство...

Како се проверува дали одредена храна е затруена или не?

Како се проверува дали одредена храна е затруена или не?

Од инкриминираната храна се земаат три примероци во исто време на ист начин и во исти услови.....

Кој може да пријави труење со храна?

Кој може да пријави труење со храна?

Информацијата од здравствен работник се доставува до епидемиолошката служба при надлежниот центар за јавно здравје...

Кога може да се каже дека има труење со храна?

Кога може да се каже дека има труење со храна?

Одговараат од Агенцијата за храна и ветеринарство...

kako da se zastitime od fising izmama featured

Како да се заштитиме од фишинг измама?

Како да се заштитиме од фишингот? Пред се значи треба да сме свесни да го препознаеме значи од таму и овие видеа да се зајакне финансиската едукација на граѓаните...

sto e fising preku skeniranje na qr kod featured

Што е фишинг преку скенирање на QR код?

Постојат уште едни дополнителни канали преку кој доаѓа во претходниот период и сега е доста во подем тоа е со скенирање на QR код...

dali lice koe e osteteno ili clen od semejstvoto moze da pobara prepis od zapisnik od mvr featured

Дали лице кое е оштетено или член од семејството може да побара препис од записник од МВР?

Согласно Правилникот за начинот на вршење на полициските работи, член 60 „полицискиот службеник кој ја примил пријавата по поднесено писмено барање од страна на подносителот на пријавата му дава примерок од изготвениот записник за примање на пријава“...

Тагови

21 февруари 2024 0

Како да препознаеме фишинг измама?

Ние како Народна банка пред сè сме задолжени за воведување на безбедносни стандарди од страна на банката...

28 ноември 2023 0

Колку дата центри има во државата и колку се подложни на сајбер напади?

Ние како држава имаме повеќе дата-центри во неколку институции, како на пример во Фондот за здравствено осигурување, Министерството за образование и наука, Министерството за финансии...

28 ноември 2023 0

Колку се заштитени податоци кои ги оставаме на веб-страниците на државните институции?

Министерството за информатичко општество и администрација е контролор кој воспоставува и води збирки на лични податоци, согласно надлежностите и овластувањата утврдени со прописите од областа на администрацијата и информациско-комуникациските технологии како и други закони кои ги применува во своето работење...

18 октомври 2023 0

Како може да се реши проблемот со големиот број улични кучиња во градовите?

И самите знаеме дека и досега во нашата држава постојат законски решенија со кои се овозможува справување со проблемот со кучињата скитници...

18 октомври 2023 0

Како да пријавиме онлајн закани и измами?

Жртвите на ваков вид на криминал делото имаат можност да го пријават во МВР со лично присуство во полициска станица...

18 октомври 2023 0

На што најмногу треба да внимаваат граѓаните за да се заштитат онлајн?

Секторот за компјутерски криминал превентивно ги советува граѓаните, за подигнување на јавната свест за постоење на ризици од можни злоупотреби на личните податоци...