Пронајди го одговорот на твоето прашање

Прашања и одговори

Дали е потребен адвокат во судска постапка за остарување надомест поради каснување од куче?

Одговара Андријана Марковска од Македонското здружение на млади правници...

Каде да се реагира за отстранување на азбестен кров на зграда?

Одговара Дарко Блинков од Државниот инспекторат за животна средина...

Каде да се обратам за сеча на дрво на јавна површина кое претставува опасност за безбедноста на граѓаните?

...

До која институција треба да се обратам и каква е постапката за добивање дозвола за копање бунар?

...

За какви услуги поврзани со искористувањето на водите граѓаните можат да се обратат до Министерството за животна средина?

Одговараат од Министерството за животна средина и просторно планирање...

Што прави Министерството за животна средина и просторно планирање во однос на повлекување од градење на мали хидроцентрали за кои веќе имало одлуки?

Одговараат од Министерството за животна средина и просторно планирање...

Дали се дадени нови концесии за мали хидроцентрали од 2020 па наваму?

Одговараат од Министерството за животна средина и просторно планирање...

Тагови