fbpx

Пронајди го одговорот на твоето прашање

Прашања и одговори

Како може да постапат осигурениците доколку нема одреден лек во аптеките кој им е неопходен?

Постојат повеќе решенија коишто може да се применат во насока на тоа осигурениците да ги добијат потребните лекови во најбрз можен рок...

kako moze da postapat osigurenicite dokolku nema odreden lek vo aptekite koj im e neophoden featured

Како може да постапат осигурениците доколку нема одреден лек во аптеките кој им е неопходен?

Постојат повеќе решенија коишто може да се применат во насока на тоа осигурениците да ги добијат потребните лекови во најбрз можен рок...

sto e razlikata pomegu participacija i doplata za lekovite sto se podignuvaat vo aptekite na tovar na fondot za zdravstveno osiguruvanje featured

Што е разликата помеѓу партиципација и доплата за лековите што се подигнуваат во аптеките на товар на Фондот за здравствено осигурување?

Партиципацијата е задолжителна согласно закон и ја плаќаат осигурениците коишто подигнуваат лекови на рецепт на товар на Фондот за здравствено осигурување, во аптеките со коишто Фондот има склучено договор...

se sto treba da znaete za zdravstvenite uslugi za zrtvite na rodovo bazirano nasilstvo intro

Сè што треба да знаете за здравствените услуги за жртвите на родово-базирано насилство

Какви здравствени услуги добиваат жртвите на родово-базирано и семејно насилство? Дали услугите за жртвите се бесплатни...

koi pregledi se dostapni na graganite za klinikata za dermatovenerologija za otkrivanje na melanom intro

Кои прегледи се достапни на граѓаните за Клиниката за дерматовенерологија за откривање на меланом?

Одговара д-р Ивана Дохчева – Карајованов, Специјалист дерматолог...

kako da ja zastitime kozata od sonceto koja vozrasna grupa ima najgolem rizik da dobie melanom intro

Како да ја заштитиме кожата од сонцето? Која возрасна група има најголем ризик да добие меланом?

Одговара д-р Ивана Дохчева – Карајованов, Специјалист дерматолог...

kakvi vidovi lekuvanje na melanom na koza ima intro

Какви видови лекување на меланом на кожа има?

Одговара д-р Ивана Дохчева – Карајованов, Специјалист дерматолог...

kako moze da se napravi samopregled na kozata na kakvi promeni na kozata treba da vnimavame intro

Како може да се направи самопреглед на кожата? На какви промени на кожата треба да внимаваме?

Одговара д-р Ивана Дохчева – Карајованов, Специјалист дерматолог...

Тагови

04 јули 2023

Дали во Македонија се прави скрининг за меланом?

Одговара д-р Ивана Дохчева – Карајованов, Специјалист дерматолог...

04 јули 2023

Каква е постапката за пријавување труење со храна од ресторан?

Одговара Николче Бабовски од Агенцијата за храна и ветеринарство...

27 јуни 2023

Ја изгубив крводарителската книшка. Каде треба да се обратам?

Одговара Сузана Тунева Пауновска од Црвениот крст на Град Скопје...

09 мај 2023

Каде може да се провери колку пати едно лице дарувало крв?

 Одговара Сузана Тунева Пауновска од Црвениот крст на Град Скопје...