fbpx

Пронајди го одговорот на твоето прашање

Прашања и одговори

Дали мора да имам патничко осигурување при патување во странство?

Знаеме дека постојано кога треба да патуваме некаде и самите туристички агенции ни нудат патничко осигурување. Понекогаш сме во дилема дали треба или нетреба да го купиме, бидејќи тоа е нели дополнителни средства....

Како да постапам доколку туристичката агенција не го испочитува договорот?

Дали мора да имам патничко осигурување при патување во странство?

Знаеме дека постојано кога треба да патуваме некаде и самите туристички агенции ни нудат патничко осигурување. Понекогаш сме во дилема дали треба или нетреба да го купиме, бидејќи тоа е нели дополнителни средства....

Како да постапам доколку туристичката агенција не го испочитува договорот?

Што ако куферот е оштетен при транспорт?

Во случај некаде патувате летате со авион и се симнете на авион вашиот багаж го нема во тој случај повторно има шалтер каде што треба да пријавите дека вашиот багаж не стигнал со....

Како да постапам доколку туристичката агенција не го испочитува договорот?

Како да постапам ако ми биде изгубен багажот при лет?

Во случај некаде патувате летате со авион и се симнете на авион вашиот багаж го нема во тој случај повторно има шалтер каде што треба да пријавите дека вашиот багаж не стигнал со....

Како да постапам доколку туристичката агенција не го испочитува договорот?

Кои се моите права доколку авионскиот лет доцни или не се реализира?

Исто така, е период кога многу се користат авионите се случува тогаш кога ќе отидете на аеродром летот доцни повеќе од два или три часа треба веднаш да се обратите на шалтерот на авиокомпанијата каде што имате карта и ќе ви понудат неколку опции.....

Во кои случаи може банката да ги блокира сите сметки на корисникот иако една се користи за исплата на издршка?

Поради грешка на фирмата за одржување на зградата морав да платам казна. Каде да се обратам за оштета?

Фирмата кажа дека е грешка, но јас морав да платам казна...

Како да постапам доколку туристичката агенција не го испочитува договорот?

Како да постапам доколку туристичката агенција не го испочитува договорот?

Доколку се појави одреден проблем, односно доколку она што е внесено во договорот агенцијата не го испочитувала во тој случај патниците имаат право да поднесат приговор најпрво до агенцијата во рок од осум дена откако ќе се вратат од патувањето.....

Кои документи треба да ги добијам од туристичката агенција при уплата за туристички аранжман?

Кои документи треба да ги добијам од туристичката агенција при уплата за туристички аранжман?

Период е на патувања. Во летниот период граѓаните повеќе се движат и треба да знаат кога ќе одат во една туристичка агенција да си побараат туристички аранжман треба да добијат и соодветни документи...

Тагови

09 април 2024 0

Како граѓаните можат онлајн да извадат извештај од Kредитен регистар и за што служи?

Народната Банка согласно закон води кредитен регистар. Кредитниот регистар претставува една база на податоци во која што банките ги пријавуваат своите кредитни изложености...

21 февруари 2024 0

Дали банката смее да наплати за затворање на сметка или картичка?

Ова е многу важно прашање кое е уредено со Законот за платежни услуги и платни системи при тоа граѓаните треба да знаат дека можат да го раскинат рамковниот договор којшто го склучиле со банката во било кое време и со тоа да затворат платежната сметка и да ја затворат платежната картичка...

16 јануари 2024 0

Каде може да пријавам матичен гинеколог кој наплаќа ехо и брисеви?

Матичен гинеколог не смее да наплаќа ништо од пациентите на коишто тој им е избран како матичен гинеколог...

13 јануари 2024 0

На што да внимаваме кога купуваме од онлајн продавници?

Како потрошувачи треба да знаеме дека може да купуваме производи онлајн. Меѓутоа точно треба да знаеме каде ги купуваме тие производи...

13 јануари 2024 0

Дали треба да платам за опомени од страна на банка и јавно претпријатие?

Доколку како потрошувачи добиваме опомени од банките, јавните претпријатија, трговците каде што имаме купено одредени производи на рати затоа дека доцниме со нашата рата, односно дека ни е доспеана нашата рата којашто треба да ја платиме тие може да ни испорачаат опомена...