fbpx

Безбедност

images prasaj Dali e dozvoleno da se pomine polna lenta za da se izbegne dupka koga se rekonstruira pat intro

Дали кога се врши реконструкција на пат за да се избегне дупка може да се помине полна линија и дали може за истото да ве санкционира полиција?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни работи...

images prasaj Dali licata nad 70 godini pri prodolzuvanje na vozackata dozvola treba da prilozat lekarsko uverenie intro

Дали лицата над 70 години при продолжување на возачката дозвола треба да приложат лекарско уверение?

...

images prasaj Kade moze da se prijavi onlajn zloupotreba na kreditna karticka intro

Каде може да се пријави онлајн злоупотреба на кредитна картичка?

...

images prasaj Dali so vadenje na nova vozacka treba da se izvadi i nova vozacka kniska intro

Дали со вадење на нова возачка, треба да се извади и нова возачка книшка?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни работи...

images doznaj Potrosuvacki prava Dali e bezbedno da se ostavaat licnite podatoci na firmite koi prodavaat onlajn intro

Потрошувачки права: Дали е безбедно да се оставаат личните податоци на фирмите кои продаваат онлајн?

Велат сиромавиот секогаш дупло плаќа, ама тој што купува од сомнителни веб-страници тродупло! Токму затоа Само прашај и Марко се упатија до Агенцијата за заштита на личните податоци за да откријат кои веб-страници за онлајн продажба се безбедни и кои лични информации никако не треба да ги дадете...

images prasaj Kako e reguliran soobrakajot na elektricni trotineti Koj zakon vazi za niv intro

Како е регулиран сообраќајот на електрични тротинети? Кој закон важи за нив?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни работи...

images prasaj Dali moze vozilo na koe e mu e istecena registracijata da se odnese na tehnicki pregled i da se registrira intro

Дали може возило на кое му е истечена регистрацијата да се однесе на технички преглед и да се регистрира?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни работи...

Тагови