fbpx

Пронајди го одговорот на твоето прашање

Прашања и одговори

Во кои случаи и под кои услови се исклучува струјата на корисници?

Одговара Вјоса Селими од ЕВН Македонија...

Дали е дозволено рушење на оџаците при реновирање во станбена зграда?

...

Каде да се обратиме за неисплатена испратнина?

Фирмата „Секјуриком“ не прогласи за технолошки вишок и ни даде решенија за отказ според кои требаше да ни исплатат испратнина, но сѐ уште не ни исплатиле.. Дознавме дека всушност требало да не исплатат пред да ни ги дадат отказните решенија...

images KOPCE dd11

Дали постои начин да се вклучат граѓаните во предлагање измени за закон?

...

Како можам да проверам дали некој ги има злоупотребено моите податоци?

Се сомневам дека моите податоци се злоупотребени, но не знам каде да проверам...

Дали невработените кои земаат социјална помош, детски додаток или друг вид помош треба да пријавуваат данок?

...

images prasaj 121

Дали пензионерите кои земаат нега од друго лице и други видови помош треба да пријавуваат данок?

...

Тагови

19 декември 2018 0

Дали овластувањата за легализација на објекти одобрени од претходниот градоначалник се уште важат?

Имам овластување од градоначалникот за легализација на објекти на територијата на Општината од 2011 година...