fbpx

Пронајди го одговорот на твоето прашање

Прашања и одговори

images intro Dali na fizicki lica za izvrsena usluga moze direktno da im se plati ili mora preku firma

Дали на физички лица за извршена услуга може директно да им се плати или мора преку фирма?

...

images intro Dali na rabotnikot vo firma kade za praznici se raboti za toj den mu sleduva eden sloboden den

Дали на работникот во фирма каде за празници се работи за тој ден му следува еден слободен ден?

...

images intro Dali na vrabotenite so dogovor za rabotno angaziranje im sleduva regres za godisen odmor

Дали на вработените со договор за работно ангажирање им следува регрес за годишен одмор?

...

images intro Dali na rabotnikot mu sleduva otpremnina koga odi vo penzija ako firma e vo stecaj

Дали на работникот му следува отпремнина кога оди во пензија ако фирма е во стечај?

...

images intro Kako se presmetuva visinata na penzija ako del od stazot e ostvaren vo Jugoslavija

Како се пресметува висината на пензија ако дел од стажот е остварен во Југославија?

...

images intro Kade mozam da doznaam za koj rabotni mesta e utvrden beneficiran staz

Каде можам да дознаам за кои работни места е утврден бенефициран стаж?

...

images intro Koga ke zavrsi proektot na Makedonski sumi za vrabotuvanje lica so invaliditet i koga tie ke zapocnat so rabota

Кога ќе заврши проектот на Македонски шуми за вработување лица со инвалидитет и кога тие ќе започнат со работа?

...

Тагови

13 јануари 2019

Каде да се обратам ако фирмата не ми исплаќа пензиско и здравствено осигурување додека сум на породилно боледување?

На породилно боледување сум, но барањето ми е одбиено затоа што фирмата нема платено пензиско и здравствено осигурување за неколку месеци...