fbpx

Правда

Дали членовите на Државната комисија за спречување корупција треба да поднесат изјава за имотна состојба?

 Одговара Билјана Ивановска од Државната комисија за спречување корупција...

dali clenovite na drzavnata komisija za sprecuvanje komisija treba da podnesat izjava za imotna sostojba featured

Дали членовите на Државната комисија за спречување корупција треба да поднесат изјава за имотна состојба?

 Одговара Билјана Ивановска од Државната комисија за спречување корупција...

dali funkcionerite treba da ja prijavuvaat sekoja promena na imot i vo koj rok featured

Дали функционерите треба да ја пријавуваат секоја промена на имот и во кој рок?

 Одговара Билјана Ивановска од Државната комисија за спречување корупција...

koi se funkcioneri treba da podnesat izjava za imotna sostojba featured

Кои се функционери треба да поднесат изјава за имотна состојба?

 Одговара Билјана Ивановска од Државната комисија за спречување корупција...

koj e rokot za podnesuvanje na godisni smetki do centralen registar intro

Кој е рокот за поднесување на годишни сметки до Централен регистар?

 Одговара Ирена Лазарова од Централниот регистар на Република Северна Македонија...

sto e diskriminacija intro

Што е дискриминација?

 Одговара Севги Издриз Муратоглу од Комисијата за спречување и заштита од дискриминација...

koj go sankcionira govorot na omraza na internet pred se na socijalnite mrezi intro

Кој го санкционира говорот на омраза на Интернет пред сè на социјалните мрежи?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и комуникации...

dali mediumite se odgovorni za govorot na omraza na citatelite vo komentarite na socijalnite mrezi intro

Дали медиумите се одговорни за говорот на омраза на читателите во коментарите на социјалните мрежи?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и комуникации...

Тагови

09 декември 2022

Кои институции се надлежни и во кој сегмент за санкционирање на говорот на омраза?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и комуникации...

09 декември 2022

Дали говорот на омраза е кривично дело во Македонија? И ако е, какви се казните?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и комуникации...

09 декември 2022

Со кои закони се регулира говорот на омраза во Македонија?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и комуникации...

09 декември 2022

Како се води постапката за заштита од дискриминација пред КСЗД?

 Одговара Горан Нешевски од Комисијата за спречување и заштита од дискриминација...

09 декември 2022

Која е разликата помеѓу постапката за заштита од дискриминација на КСЗД и судската постапка?

 Одговара Горан Нешевски од Комисијата за спречување и заштита од дискриминација...

09 декември 2022

Дали може да се снимаат полицајци на јавен простор додека се на должност на јавни настани?

 Како новинари често се наоѓаме во конфликтни ситуации со полициските службеници. Сакам да прашам дали полицајците може да се снимаат на јавен простор во смисла кога се одржуваат протести и други јавни настани? Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни работи...